Meny

Meny

Creative dance performance

Här lär du dig konsten att äga scenen och fånga din publik. Med de färdig­heter du tränar upp läggs grunden för ett arbete som artist, dansare eller koreograf i framtiden. Du fördjupar dig inom dansens många olika uttryck. Undervisningen har ett individuellt upplägg som passar oavsett om du vill ha ett yrke inom dans eller en aktiv utbildning där du utvecklar din passion. Programmet ger dig möjlighet till samma behörighet till högskola och universitet som Samhällsvetenskapsprogrammet.

Dans

Kroppen som verktyg

Utbildningen kombinerar teoretiska studier med intensiv träning. Genom koreografi och improvisationsövningar utvecklas du och lär dig att förmedla känslor och idéer genom dansen. Undervisningen sker i grupp men med ett individuellt perspektiv. Du arbetar också mycket med ren teknikträning för att stärka din kropp och öva upp din rörlighet. Som en del av utbildningen får du dokumentera och analysera egna koreografier och framträdanden, i såväl text som foto och film. Du får även värdefull scenvana när ni tillsammans i klassen sätter upp föreställningar och uppträder inför publik – ibland upp till 800 åskådare.

Utbildningens innehåll

Här utvecklar du dina färdigheter från grundläggande till avancerad nivå i flera genrer – till exempel streetdance (hip hop, house och dancehall), modern och nutida dans, jazzdans, improvisation och klassisk balett. Du arbetar genomgående med din egen uttrycksförmåga, kreativitet och scennärvaro.

I vår moderna danssal får du undervisning både av dina ordinarie danslärare och handplockade gästlärare inom exempelvis streetdance. Du får också inspiration och kunskap genom att se professionella föreställningar och genom studiebesök på yrkesdansskolor. Vid flera tillfällen ordnar vi workshops där du får chansen att lära av människor som har dans och scenkonst som sitt yrke.

Kurser i utbildningen

Kurs

Poäng

Dangestaltning 1 och 2 (modern, nutida, jazz)

200

Dansorientering*

100

Dansteknik 1 och 2 (balett, street)

200

Dansteknik 3

100

Dansteori

100

Dansträning**

100

Engelska 5 och 6

200

Estetisk kommunikation 1

100

Gymnasiearbete

100

Historia 1b

100

Historia 2b-kultur

100

Idrott och hälsa 1

100

Individuellt val

200

Konstarterna och samhället

50

Koreografi

100

Matematik 1b

100

Musikproduktion 1 och 2*

200

Naturkunskap 1b

100

Religionskunskap 1

50

Samhällskunskap 1b

100

Svenska/Svenska som andraspråk 1, 2 och 3

300


* Du kan istället välja Moderna språk 1/3.
** Du kan istället välja Moderna språk 2/4.

Viktig information

Creative dance performance är en profil inom den nationella inriktningen Dans på Estetiska programmet. Antalet platser på utbildningen är begränsade. Var noga med att göra ett genomtänkt andra- och tredjehandsval. Kursöversikten presenteras med reservation för förändringar.

Du som söker till vårt estetiska program med inriktning Musik, Creative dance performance eller Teater och film kallas till färdighetsprov 28 februari. Om ansökan sker under omvalsperioden är färdighetsprovet den 30 maj 2017.

Vid fel på sidan kontakta:

Publicerad: 2016-12-13 17.32
Senast ändrad: 2017-06-29 09.21

Dela sidan: Creative dance performance

g q n C

p

Kontakt