Meny

Meny

Borås Kulturskola

Borås Kulturskola erbjuder 7 konstnärliga ämnen: Musik, Teater, Dans, Bild/Serieteckning, Textil/Design, Cirkus och Ord. Inom dessa ryms ett 50-tal ämnen och ännu fler kurser. Välkommen att ta del av våra ämnen och kurser i menyn.


l

Självservice

Ansökan och Min sida


Vad gör du i höst?

Om du anmält dig/ditt barn via E-tjänsten ovan före 25 maj har du störst chans att få börja. Men det går fortfarande bra att anmäla sig! Våra lärare är tillbaka från sommarlovet och planerar höstens lektioner. Du som är preliminärt antagen kan förvänta dig svar om tid och plats vid v.35.


Lediga platser på våra nya kurser!

Foto - Från år 7 och uppåt. 
För dig som går i högstadiet och gymnasiet startar vi nu en fotokurs! I foto experimenterar vi med olika tekniker av fotografering såsom landskapsfotografering, porträttbilder och produktbilder vi arbetar både i vår fotostudio, ute i staden och i naturen. Vi arbetar med digitala systemkameror och använder datorer för att bearbeta och behandla våra bilder med hjälp av Adobe-program som photoshop och lightroom. Torsdagar 18,45-20.15, Simonsland

Film på Hässlehuset - Från år 7 och uppåt
I höst flyttar vi in i nya moderna lokaler på Hässlehuset! Här kan du som går på högstadiet och gymnasiet gå en grundläggande filmkurs där vi jobbar i team och skapar film/TV tillsammans! Genom olika övningar får du lära känna och bekanta dig med film- skapandets olika former, från manus, regi och foto, till redigering, animation, ljud och ljus. Tisdagar 16.00-17.30, Hässlehuset, 8 platser!

Ny filial på Hässlehuset!
För dig som går på Fjärdingskolan och Bodaskolan i år 2-6 startar vi upp Bild, Film/Animation, Dramalek och Drama i våra nya lokaler på Hässlehuset. Det kostar inget att delta, men du behöver anmäla dig för att gå kurserna, precis som till våra övriga kurser. Anmäl dig via vår E-tjänst.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster


Kulturskolans målsättning är....

-att med kulturen som medel utveckla och stärka elevernas förmåga att utvecklas och formas som individer

-att ge färdighet i ämnet och att öva uttrycksförmåga, fantasi och kreativitet

-att ge nya upplevelser och vidgade vyer.

-att öva samarbete och samhörighet med andra. Att vara en mötesplats!

- att ge möjlighet till eget skapande och aktiv delaktighet.

-att barn och unga tidigt ska få ett brett och anpassat utbud.

-att barn och unga ska få utöva kultur på sin fritid.L

Sociala medier

Instagram - följ oss på @boras_kulturskolalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster Tagga gärna dina lektioner med #boraskulturskola !

Facebook - följ oss på @BorasKulturskolalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster Tagga gärna dina lektioner med #boraskulturskola !

p

Kontakt

Senast ändrad: 2019-09-04 16.10

Ändrad av:

Dela sidan: Borås Kulturskola

g q n C

p

Kontakt