Meny

Meny

Textil
Textil

Borås Yrkeshögskola

Är du antagen?

Nu har vi börjat skicka ut SMS till våra sökanden om de är antagna eller står på reservplats. Du som är antagen har fem arbetsdagar på dig att svara om du vill gå utbildningen eller inte. När vi fått svar från alla börjar vi kalla in reserver.

Du som har fått ett meddelande ska alltid gå till Alvis (den sidan där du sökte till utbildningen) och där ange om du vill gå utbildningen eller inte.
Kontakta oss direkt om det uppstår problem. Kontaktuppgifter finns längst ner på respektive utbildnings sida.

Därför läser du en YH-utbildning

Vi vill att du ska vara attraktiv på arbetsmarknaden. Därför kombinerar vi teoretiska studier med praktik i näringslivet. Tillsammans med vårt lokala näringsliv tar vi fram utbildningar som är eftertraktade i vår region.

Runt om i Sverige utbildar Yrkeshögskolorna över 200 yrkesroller. 9/10 har jobb inom 6 månader efter examen, 8/10 har jobb redan inom en månad efter examen.

Det har många redan insett. Därför har vi idag mer än 200 studerande i våra egna utbildningar. Dessutom erbjuder vi fyra utbildningar via telebild från våra partner i Uddevalla och Lidköping.

Vi har ett nära samarbete med näringslivet och skräddarsyr våra utbildningar efter branschernas behov. Eftersom vi befinner oss i textilstaden Borås erbjuder vi givetvis utbildningar inom textil och e-handel, men vi har också utbildningar inom vårdadministration.

Det lönar sig att investera sin tid i en yrkeshögskoleutbildning. 

Varför läsa i Borås?

Borås växer. Staden har idag 112 000 invånare men väntas redan 2035 ha 140 000 invånare tack vare en innovativ miljö där både företag och kommun vågar satsa på framtiden. Dessutom ligger staden mitt emellan storstaden Göteborg och pittoreska Ulricehamn med sina outdoor-aktiviteter. Landvetter ligger 25 minuter med buss från Borås centrum.

2018 bildade våra studerande och de på Nordiska textilakademinlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster en gemensam studentkår.

Borås yrkeshögskola har verksamheter på två platser: på centrala Bryggaregatan och i fantastiska Textile Fashion Center.

Utbildningar

Start hösten 2019

År + poäng

Skolort

Automationsingenjör

2 år/400

Borås

Digital AD/Copy

2 år/400

Borås

Systemutvecklare.NET

2 år/400

Borås

Medicinsk sekreterare

2 år/400

Borås

Digital business developer

2 år/400

Borås

Garment technical designer

2 år/400

Borås

Stödpedagog (halvtid)

2 år/200

Borås

E-commerce product manager

2 år/400

Telebild från Uddevalla

Bygglovshandläggare

1,5 år/300

Telebild från Lidköping


Följ oss på sociala medier

Vi har flera kanaler där du kan följa oss och/eller våra elever.

Elevernas egna sidor

på Youtube, Facebook och Instagram hittar du här.

Öppna gästföreläsning

Vi erbjuder ständigt många spännande föreläsningar. Självklart har våra studenter företräde till dem, men även andra är välkomna.

Du hittar de aktuella föreläsningarna på vår Facebooklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster-sida och där kan du även anmäla dig.

y

Nyheter

L

Borås yrkeshögskola på Instagram

Följ oss på @boras_yhlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

d

Kurslistor och kurslitteratur

Välkommen till Bryggaregatan


Välkommen till Textile Fashion Center


Likabehandlingsplan


p

Kontakt

Senast ändrad: 2019-06-13 14.10

Uppdaterad av:

Dela sidan: Borås Yrkeshögskola

g q n C

Företagare, se hit!

Nu har vi börjat planera inför höststarten 2020. Finns det någon kompetens som du saknar i vår region, som skulle passa för vår Yrkeshögskola? Tipsa oss.

p

Kontakt